Chlorella, suplimentul alimentar minune

POSTED BY Andrei | nov., 24, 2016 |

Chlorella este o alga atat de mica, incat pana la aparitia microscopului, oamenii nici macar n-au stiut de existenta ei. Considerata cea mai verde fiinta de pe Pamant, ea contine o cantitate uriasa de clorofila, dar si alte principii active, care fac din aceasta alga un medicament extraordinar de puternic, pe care merita sa-l cunoastem si sa-l folosim.Image result for chlorella

Clorofila este substanta care da culoarea verde a plantelor. Mai exact, aceasta este un pigment. Prin fotosinteza, plantele transforma energia solara in clorofila si apoi elibereaza oxigen in atmosfera. Moleculele de clorofila sunt foarte similare cu moleculele de sange. Singura diferenta este ca atomul central din sange este fierul, in timp ce atomul central din clorofila este magneziul. De fapt, magneziul este raspunsul si la intrebarea: de ce verdele este asociat cu clorofila si nu rosul sau portocaliul. Explicatia este urmatoarea: magneziul capteaza fascicolele de lumina, iar dintre toate, verdele este singurul care nu poate fi captat si de aici decurge si culoarea verde pe care o au plantele.

Prima recunoastere a chlorellei ca medica­ment a venit odata cu primele zboruri spatiale ale NASA, ea fiind o componenta esentiala a dietei cosmonautilor. Chlorella ajuta cosmonautii sa-si pastreze tonusul muscular in conditii de impondera­bilitate, le asigura o anumita protectie la radiatiile din afara atmosferei Pamantului.

Un detoxifiant natural eficient şi… tacut

Eli­mina meta­lele grele din or­ganism, metale grele care sunt respon­sabile de nenumărate boli care afectează sis­temul ner­vos, osos ori imunitar. Inclusiv me­talele ra­dio­active sunt eliminate prin administrare consecventa de Chlorella. Alte experimente au aratat ca organismul nostru elimina mult mai rapid pestici­dele si alti ase­menea poluanti din alimente, cu ajutorul acestei alge. Chiar si dioxina, considerata cea mai peri­culoasă substanţa pusa in circulatie de catre poluatorii industriali, este eliminata cu promp­titudine.

Ce vom sesiza insa cu claritate, dupa curele de lunga durata cu această alga, este ca, datorita despovararii de toxine, tonusul nostru fizic si psihic este în crestere, eventualele rani se vindeca mai rapid, simptomele bolilor alergice sau degenerative se estompează, mirosurile corporale neplacute dispar, iar analizele de sange se normalizeaza.

Chlorella previne cancerul – aceasta inhiba înmul­tirea celulelor maligne si, mai mult, determina moartea din fasa a celulelor care au suferit mutaţii, inainte ca ele sa prolifereze si sa produca formatiuni tumorale. Mai ales persoanele expuse la poluare, care consuma frecvent carne si hrana cu aditivi sintetici ori care au antece­dente de cancer in familie, ar trebui sa tină macar de doua ori pe an o cura cu Chlorella, din care sa ia cate 2 grame pe zi, vreme de 60 de zile.

La pacientii cu cancer, Chlorella ajuta la ameliorarea unor simptome cum ar fi: inapetenta, sta­rea de slabiciune si oboseala, lipsa de tonus si de ener­gie pentru a lupta cu boala (are inclusiv efecte anti­­depresive). De asemenea,  contine sub­stan­te citostatice naturale, care joaca un rol activ în lup­ta organismului cu cancerul.

Intern, se tin cure de trei luni, timp in care se admi­nistreaza 2,5-3 grame de Chlorella pe zi. In mod spe­cial, pacientilor care urmeaza cure de radio- sau chi­mio-terapie le este recomandat complexul AFA (2-3 grame pe zi), care va potenta aceste terapii si le va li­mita efectele adverse. Persoanele tratate cu acest com­plex suporta mult mai bine chimioterapia şi cobal­tote­rapia, tesuturile sanatoase, distruse colateral de aceste interventii, se regenereza mult mai repede, este redus riscul unor complicatii produse de scaderea imunitatii, de dereglarea activitatii cardiace sau hor­mo­nale.

Chlorella si reintinerirea
Specia Chlorella pyrenoidosa contine un complex de substante care maresc viteza de reinnoire a celulelor îmbătrânite din organismul uman. Efectele de reinti­nerire devin foarte evidente, mai ales in timp, si sunt vizibile in primul rand la nivelul pielii si al tesutului muscular, care isi pastreaza sau isi recapata tonusul sub actiunea acestei alge.  Nu in ulti­mul rand, sistemul cardiovascular va beneficia de efec­tul reintineritor al acestei alge, tensiunea arteriala fiind normalizata, vasele de sange pastrandu-si supletea si rezistenta, fiind astfel evitata ischemia cardiaca ( intreruperea circulatiei sanguine cauzata de astuparea unui vas de sange )  sau accidentul vascular cerebral.

Chlorella si obezitatea

Daca aveti de gand sa adoptati o dieta saraca in calorii, pentru a da jos surplusul de kilograme, ar fi bine sa va inarmati si cu un flacon cu capsule de Chlo­rella, sau pudra ( amestecata in sucuri naturale este mai usor asimilabila ). Doua-trei grame din această alga, luate zilnic, previn deficientele de minerale (mai ales magneziu şi fier), combat starile de depresie sau de astenie care pot aparea odata cu reducerea portiei de hrana. Mai mult, studiile japoneze au aratat ca, prin administrarea vre­me de 2-3 luni a acestui remediu, va creste propor­tia de tesut muscular si va fi diminuat tesutul adipos. Ca atare, efectul exercitiilor fizice de modelare a corpului va fi mult amplificat de aceasta planta, in mod natural.
Ce contine Chlorella, acest supliment minune? ( la 100 gr pudra )
  • 45% proteina
  • 20% grasimi
  • 20% carbohydrati
  • 5% fibra
  • 10% minerale si vitamine
  • alga bogata in peste 20 de vitamine si minerale calciu, magneziu, fier, fosfor, iod, vitamina C, B1, B2, B2, B5, B6, B12, E si K, biotina, inositol, acid folic
  • 18 aminoacizi incluzand si pe cei 8 esentiali
Precautii si contraindicatii la tratamentul cu Chlorella

De regula, tratamentele cu Chlorella sunt foarte bine tolerate de catre organismul uman. Totusi, este ne­cesara gradarea administrarii acestei alge, din care in prima zi nu va fi luata mai mult de o capsula, in urmatoarea zi doua s.a.m.d., pana la atingerea dozei dorite. Deoarece este foarte bogata in aminoacizi si in acizi grasi nesa­turati, ingerata brusc, in cantitati mari, aceasta alga poa­te produce tulburari digestive mani­festate prin greaţa, voma, dureri abdominale, insotite eventual de vertij si dureri de cap. Chiar daca ati mai luat această alga, fara nici un fel de efect advers, este bine sa nu incepeti o noua cura cu doze mari luate deodata.
Singura contraindicatie a acestei alge este pentru per­soanele care sunt sub tratament cu anticoagulante (warfarina de exemplu), deoarece Chlorella este foarte bogata in vitamina K, care creste viteza de coagulare a sangelui.

Sursa: Formula-as.ro, andreearaicu.ro

TAGS :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *