Efectele secundare ale malnutritiei

POSTED BY Andrei | nov., 18, 2017 |

Efectele secundare ale alimentatiei proaste nu se intampla peste noapte. Ele se dezvolta de-a lungul timpului, consumand o dieta care nu are nutrienti vitali si facand alegeri nepotrivite. Vestea buna este ca poti face schimbari inainte de a fi prea tarziu. Concentrați-va pe o dieta sanatoasa, care include fructe si legume proaspete, fructe cu coaja lemnoasa, cereale integrale, produse lactate cu continut scazut de grasimi, leguminoase, peste, carne de pasare si grasimi nesaturate, eliminand astfel efectele secundare ale alimentatiei proaste.

Risc crescut de cancer

Nutritia joaca un rol major in dezvoltarea si tratamentul cancerului, potrivit Institutului National de Sanatate. Un studiu publicat in 1992 cu privire la nutritie si cancer, a aratat ca relatia dintre consumul de fructe si legume si anumite tipuri de cancer au evidentiat dovezi puternice privind efectul protector asupra cancerelor pancreasului si a stomacului, si a cancerului de col uterin dar si cel ovarian.

Hiperteniunea arteriala

Tensiunea arteriala anormala, cunoscuta sub numele de hipertensiune arteriala, este o afectiune grava care poate rezulta din alimentatia necorespunzatoare. Un faimos articol publicat in revista Nutritia mamei si a copilului in anul 2005 a scos in evidenta faptul ca studiile facute in Brazilia cu privire la problemele tarii in ceea ce priveste rata obezitatii au evidentiat ca alimentatia slab calitativa din punct de vedere nutritional mareste riscul aparitiei hipertensiunii si a obezitatii o data cu trecerea timpului.. Datele consolidează asocierea dintre nutritia slaba si hipertensiunea din copilarie pana la maturitate.

Contribuie la pierderea memoriei

Deoarece anumiti nutrienti, cum ar fi vitamina B-12 si fierul, sunt esentiali pentru functionarea corecta a creierului, o deficienta a acestor substante nutritive poate duce la probleme de memorie si tulburari cognitive care pot afecta capacitatea de a utiliza informatii simple si complexe in mod corespunzator zilnic. Un studiu efectuat pentru a evalua interactiunea dintre afectarea cognitiva si starea nutritionala a subiectilor, a aratat clar ca malnutritia poate juca un rol important in progresia pierderilor cognitive.

Malnutritia duce la obezitate

Fiind in mod semnificativ supraponderal este mai mult decat aspectul. Extra kilogramele pot duce la probleme de sanatate serioase. Consumul excesiv de calorii in bauturile zaharoase, precum si alimentele prajite, rafinate si prelucrate, in mod obisnuit, bogate in grasimi saturate pot duce la cresterea in greutate. De asemenea, obezitatea contribuie la probleme cum ar fi hipertensiunea, diabetul de tip 2, boala coronariana, accidentul vascular cerebral, boala vezicii biliare, osteoartrita ( inflamatie a osului si a articulatiei sale ), apneea de somn ( intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului de la cateva secunde pana la un minut), problemele respiratorii si unele tipuri de cancer. Obezitatea poate ridica, de asemenea, riscuri pentru dislipidemia, care este o creștere a lipidelor din sânge.

 

 

Sursa: livestrong.com

TAGS :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *