Sarea – parte din alimentele indispensabile

POSTED BY Andrei | aug., 26, 2016 |

Chiar daca alegem sa folosim sare de culoare alba, roz, neagra, sau gri, trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca are un aport echilibrat de iod si este folosita cu masura.

Desi se vehiculeaza multe informatii despre beneficiile consumului de sare de himalaya ( cea de culoare roz) in detrimentul celei albe, nu exista in prezent studii care sa ateste acest lucru. De exemplu, in comparatie cu sarea alba ( practic nedefinita din punctul de vedere al sursei geografice, deoarece se gaseste in foarte multe locuri geografice incat acestea nu pot fi folosite ca nade de marketing) sau sarea maldon ( sare marina ) sarea celtica are cel mai scazut continut de sodiu si in acelasi timp cel mai crescut continut de magneziu.

Sarea alba este destul de blamata de site-urile care promoveaza adoptarea unui stil de viata sanatos din cauza aportului de antiaglomeranti de genul E555 ( silicat de aluminiu si potasiu) si, pentru faptul ca se stie aluminiul este cauza unor probleme placentare la femeile insarcinate si ca este asociat cu boala Alzeimer, desi este permis in Romania, acesta trebuie evitat consumul sarii albe.

Acest E555 nu este permis doar in Romania, cat si in tarile europene si este atent monitorizat de EFSA ( European Food Safety Authority).

Ce substante nutritive contine sarea de Himalaya si ce beneficii aduce organismului?

Sarea de Himalaya contine 84 de minerale si oligoelemente din cele 92 ce se gssesc in organism. Printre mineralele continute de sarea roz de Himalaya se numara: mangan, fier, calciu, potasiu, magneziu.. Consumul de sare de Himalaya echilibreaza procesele din organism, tine sub control nivelul de apa sporind astfel hidratarea.

De asemenea, echilibreaza nivelul de zahar din sange prevenind aparitia diabetului, ajuta la mentinerea sanatatii, sistemului respirator, fiind indicata pentru inhalatii in caz de astm, bronsita, sinuzita, sau infecții ale urechii.

Tot sarea de Himalaya, in special cea roz:

  • faciliteaza asimilarea elementelor nutritive din alimentele consumate,
  • intareste masa osoasa,
  • imbunatateste calitatea si durata somnului,
  • regleaza circulatia sangelui, previne aparitia crampelor musculare.

Spre deosebire de sarea alba procesata, sarea roz de Himalaya nu supra-solicită rinichii și vezica biliară, lucru de o importanta foarte mare, mai ales cand este vorba de bebelusii ale caror organe interne sunt in plin proces de dezvoltare.

 

TIPS:

Pentru a preveni sau pentru a trata alergiile, se poate folosi tot sarea de Himalaya, care dizolvata în apa calduta are efect antihistaminic natural. In plus, o cantitate suficienta de sare naturala în organism elimina celulita.

Sarea de Himalaya se foloseste si extern, ajutand la tratarea eczemelor sau chiar a psoriazisului. Pentru starile gripale sau febrile putem apela cu incredere la sarea de Himalaya, evitand astfel tratamentul medicamentos clasic.

Sursa : http://www.globalhealingcenter.com/

TAGS :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *